2012-07-17

Hetsig diskussion.

Hetsig debatt på fikat om att jobba hemifrån eller inte, om att träna på arbetstid eller inte - och att somliga på kontoret anser att det är helgerån att träna på arbetstid eller att inte kolla sina jobbmejl under sin sjukskrivning.

Min allmänna inställning är att så länge som man sköter sitt arbete och dessutom mår bättre och är piggare genom att använda 45 minuter av sin lunch till träning, då är allt gott under solen. Lev och låt lev.

Den äldre generationen kan inte förstå sig på detta "omkringflytande" synsätt. Man skall vara på arbetet mellan prick åtta och prick halv fem och icke avvika en endaste sekund i något privat syfte. Under sin sjuksskrivning och semester skall man hålla sig uppkopplad, det spelar ingen roll om man så ligger i koma; man skall läsa igenom utredningsmaterialet, vadå nu för tiden kan man väl koppla upp hjärnan till hårddisken? Ungefär.

Det är så förlegat och det ska bli skönt när "köttberget" äntligen går i masspension så att det nya tänket kan få slå sig till ro.