2015-11-18

Nerijus Bilevikius, har han skrivit över hårddisken?

Det här att Nerijus Bilevikius nekar stenhårt till att ha tagit Lisa Holm av daga, kan det inte vara så att han har förträngt gärningen så till den grad att hans hjärna har raderat minnet av det? Ibland gör hjärnan så, min hjärna har till exempel raderat massor från de år som jag levde fången hos en schizofren i våldsam psykos, hjärnan gör så för att skydda sig själv, och kanske var det så att Nerijus kände ett sådant stort tvång till att strypa ihjäl någon att han inte kunde stå emot det, samtidigt som han fann det så avskyvärt och djupt skrämmande att hans huvudkontor raderade det från hårddisken?

Det är naturligtvis ingen ursäkt men det kan vara en förklaring. För det faktum att hans DNA fanns på Lisa Holm går inte att bortförklara, om nu inte någon laboratorieexpert varit framme och på något sätt lyckats med att tillskansa sig blod och andra vätskor från Nerijus kropp, utan att Nerijus märkt det, och dessutom lyckats hålla blodet i icke-koagulerad form fram till det att hen placerade ut det på och omkring Lisa Holm. Eller om det nu inte är så att han har en okänd enäggstvilling som varit ute och lurat kring Kinnekulle.

Fatta hur osannolikt.

Om Nerijus hjärna inte hade förträngt brottet så kanske han hade kunnat komma på någon "förklaring" som till exempel att han åkte till ladan för att hämta något och hittade Lisa Holm hängande från taket = självmord, blodet och de andra besudlingarna skulle då kunna ha förklarats av att han hade skurit ned henne, ja han hade då förstås inte åkt och stoppat in kroppen i ett klädskåp utan ringt polisen på en gång, men som det är nu har han målat in sig själv i ett hörn.